Nädal aega kestva õppuse "Pääsuke" eesmärk on hinnata jalaväekompaniid erinevates lahinguliikides - rünnaku ning kaitse- ja viivituslahingus. "Pääsuke" on viimane Vahipataljoni õppus enne mai alguses Põhja-Eestis algavat kaitseväe suurimat õppust "Kevadtorm 2013", teatab kaitseväe peastaap.

Õppusel "Pääsuke" osalevatel kaitseväelastel on kaasas teenistusrelvad ja harjutuste käigus kasutatakse erinevaid imitatsioonivahendeid, et muuta tegevus realistlikumaks.

Õppusel kasutatavate imitatsioonivahenditega matkitakse laskmist ja erinevaid plahvatusi. Imitatsioonivahenditeks on paukpadrunid ja lõhkeainega imitatsioonivõrgud. Kompanii tegevust ja lahingutegevuse matkimise ohutust jälgivad vahekohtunikud ja hindajad. Õppusel lahingumoonaga laskmisi ei toimu.

Ligi kolmekümnest kaitseväe sõidukist koosnev kolonn liigub Tallinnast keskpolügoonile pühapäeval, 21. aprilli pärastlõunal piki Järvevana teed ja Peterburi maanteed. Kaitseväe kolonni saadavad ja selle sujuva liikumise tagavad sõjaväepolitseinikud. Õppusealalt koduväeossa tagasi suunduvad kaitseväelased 26.aprilli pärastlõunal.

Õppusel "Pääsuke" osaleb kokku ligi 400 kaitseväelast. Lisaks Vahipataljonile osalevad õppusel veel Põhja kaitseringkonna, mereväebaasi baasikaitsekompanii, suurtükiväepataljoni, Viru jalaväepataljoni kaitseväelased ja Kaitseliidu Harju maleva kaitseliitlased.