9.-25. maini korraldataval õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast, teatas kaitseväe peastaap.

"Kevadtorm toob tänavu kokku lisaks ajateenijatele, reservväelastele, kaitseliitlastele ja kaitseväelastele ka meie NATO liitlased, kel on kõigil üks ühine eesmärk: õppida Eestit paremini kaitsma," ütles õppuse üldjuht kolonel Artur Tiganik. "Neil nädalatel me treenime ennast ja saame kinnitust oma kaitseplaanide pidavusele."

Neljapäeval algaval Kevadtormil osaleb üle nelja tuhande kaitseväelase, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku. Õppus on lõpueksamiks ajateenijatest jalaväepataljonile, mis tegutseb 1. Jalaväebrigaadi koosseisus, pärast Kevadtormi lähevad selle sõdurid reservi.

Kevadtormi raames osalevad õppekogunemisel maa ja mereväe reservväelased ning Kaitseliidu Harju, Tallinna ja Rapla maleva kaitseliitlased.

Vastutegevust teeb õppusel Scoutspataljon, millele on allutatud Ühendkuningriigi ning Läti jalaväekompaniid ja Leedu luurerühm. Koos õhutõrjepataljoniga osaleb õppusel Belgia õhutõrjeraketirühm ning koos õhuväega Poola ründelennukid Su-22.

Kevadtorm jõuab Tallinna lauluväljakule ja teletorni juurde

Kevadtorm 2013 on jagatud kolme etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine.

Õppus viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppuse aktiivne faas lõpeb vasturünnakuga 24. mail Kuusalu vallas Soodla veehoidla ja Tallinna-Peterburi maantee vahelises ruumis.

Lisaks on planeeritud läbi viia üksikuid operatsioone 19.-23. maini Jõelähtme vallas Kaberneeme ja Jägala piirkonnas, Loksal ning Tallinnas lauluväljaku, teletorni ja Iru silla piirkonnas.

Kevadtorm 2013 lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas: 2003. aastal peeti Kevadtormi Lääne-Virumaal, 2004 Ida-Virumaal, 2005 Valga- ja Võrumaal, 2006 Ida-Virumaal ja Jõgeva maakonnas, 2007 Tartu- ja Põlvamaal, 2008 Lääne- ja Ida-Virumaal, 2009 Lääne- ja Ida-Virumaal ja Jõgevamaal, 2010. aastal Pärnu- ja Viljandi maakonnas, 2011. aastal Tartu-, Võru- ja Põlvamaal ning mullu Ida- ja Lääne-Virumaal.