Nädalaid kadunud olnud tüdruk helistas eile koju ja selgus, et ta on Süürias Manjibis ning tema ja ta poiss-sõber on üksteisest eraldatud, kirjutab Iltalehti.

"Tüdruk helistas, nutt kurgus. Nende paberid ei ole korras ja islamistid arvavad, et tüdruk ja tema poiss-sõber ei ole abielus. Tüdruk on nüüd viidud sama hoone naistetiiba, kus on ka üks Rootsist ja üks Soomest pärit naine. Tüdruk on üritanud rootslannaga juttu teha, kuid keegi ei taha temaga rääkida, kuna ta pole moslem," kirjeldas isa oma tütre troostitut olukorda.

Isa sõnul sunnitakse tütart mošees viis korda päevas palvetama, seejuures on esimene palvus juba varahommikul kell neli.

15aastane seitsemendat kuud rase teismeline jõudis Süüriasse pettusega - tema alžeerlasest poiss-sõber lubas ta viia Marokosse, kus neid pidi ootama oma maja, selle asemel jõudis paar hoopis Aleppo lähistele Süürias.

Isa sõnul kavatseb poiss minna al-Qaida ridades sõdima, kuid tüdrukut hoitakse Manjibis veel vähemalt neli nädalat. Mis seejärel juhtuma hakkab, ei ole veel teada.

Tüdrukul on õnnestunud paar korda koju helistada, kuid edaspidi ei pruugi ta lähedastele helistada saada, kuna tema vanemad ei ole moslemid.