Tervise- ja tööministri allkirjastatud määrusega saab PERH välja ehitada patoloogia ja psühhiatria üksused ning kliinikumil on võimalus kaasajastada onkoloogiaravi keskust, lastekliinikut ja teisi üksuseid. Projekti omaosalus on haiglal 50 protsenti, teatas sotsiaalministeerium.

"Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikum on keskused, kus abi peavad saama ükskõik millise diagnoosiga patsiendid," ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. "Uus toetusperiood annab head võimalused, et pädevus ja kvaliteet Eesti suurhaiglates kasvaks veelgi."

Kruuse sõnul on eesmärk alati üks, et patsiendile oleks abi võimalikult kaasaegne ja lihtsasti kättesaadav.

"Teadaolevalt ei ole regionaalhaigla ja kliinikum ainult meditsiinikeskused. Lisaks ravile on nad veel ka õppe-, arendus-, diagnostika- ja konsultatsioonibaasiks, mille kaasajastamine on Eesti meditsiini tuleviku mõttes väga oluline," lisas minister.

SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi suurprojektide väljaehitamist eriarstiabi pädevuskeskuseks on alustatud etapiliselt ka EL-i eelnevatel toetusperioodidel.

Jätkuprojektid on vajalikud seni välja ehitamata osakondade – SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla patoloogia ja psühhiaatria üksuste ning SA Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaravi keskuse, sisekliiniku palatiosakondade, patoloogiateenistuse labori ning laste-, kõrvakliiniku, päevakirurgia keskuse – kaasajastamiseks.

Mõlemal haiglal on võimalus toetust saada kuni 23,4 miljonit, kuid oluline on silmas pidada, et haigla omaosalus projektis peab olema 50 protsenti. Näiteks, kui haigla projektimaht on 46 miljonit, siis pool rahustusest, ehk 23 miljonit, peab ta ise investeerima. Teise poole saab Euroopa Regionaalarengu Fondist.