Pihl kinnitab, et ei plaani suurde poliitikasse naasta, kuid kodupiirkond Pirita on talle nii hingelähedane, et ta tahaks volikogus jätkata.

"Kevadel tegi lugupeetud sotside Tallinna linnapea kandidaat mulle ettepaneku ja ma kaalusin seda ja arutasin ka oma tööandjaga erasektoris, kus ma praegu töötan, nemad olid nõus," selgitas Pihl nimekirjas üles astumise tagamaid.

"Aga kandideerin ainult volikokku, sest volikogu töö ei sega tööd, nagu riigikogu töö segaks. Kindlasti ei hakka ma tulevikus kandideerima riigikogusse. Kandideerin Pirital ja tahan tegeleda Pirita asjadega, sest elan ise Pirital."

Kesklinna piirkonnast Tallinna volikokku valitud Pihl nentis, et pole volikogus kuigi aktiivne olnud, kuid valituks osutudes tahaks osaleda volikogu ja ka Pirita halduskogu töös, edendada Pirita elu, tagada rohelise elukeskkonna kestmist ning tegeleda liikluskultuuri parandamisega.

Kuidas hindab Pihl SDE linnapeakandidaati Tallinnas, Andres Anveltit? "Mina nende otsuste juures ei olnud, sotsiaaldemokraatide juhatus sellise valiku tegi ja tegu on lugupeetud inimesega... Aga jätan sellised asjad erakonnajuhtide ja piirkonnajuhtide otsustada."