"Ida-Tallinna keskhaiglas on patsientide külastamine taas lubatud. 22. veebruarist," kinnitas haigla pressiesindaja BNS-ile.

Lääne-Tallinna keskhaiglas on külastuskeeldu pikendatud kuni järgmise nädala alguseni. Situatsioon vaadatakse haigla pressiesindaja kinnitusel uuest üle esmaspäeval. "Endiselt avastame haiglas gripi juhte," nentis ta.

Põhja-Eesti regionaalhaiglas kehtib endiselt patsientide külastamise piirang. Haigla kinnitusel olukorda jälgitakse ning analüüsitakse pidevalt ning keelu tühistamisest antakse ka avalikkusele teada.

Ka Tartu ülikooli kliinikumis on patsientide külastamine endiselt keelatud. Kliinikumi infektsioonikontrolli teenistus jälgib pressiesindaja kinnitusel pidevalt ülemiste hingamisteede viirushaiguste levikut ning kui haigestumus on vähenenud, siis külastuspiirang kaotatakse.

Suuremad haiglad kehtestasid gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste leviku tõttu haiglaravil viibivate patsientide külastamise piirangud tänavu jaanuaris.

Terviseameti andmetel püsib gripi haigestumuse intensiivsus Eestis endiselt keskmisel tasemel, haigestumise geograafiline levik on laialdane. Möödunud nädalal vähenes grippi haigestumine viiendiku võrra ning arstide poole pöördus 4924 ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunut.