Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimere sõnul on politsei alates hetkest, kui selgus, et Weekend Festival Baltic Pärnusse tuleb, olnud kõikide turvalisuse eest vastutavate osapooltega aktiivses koostöös.

"Turvalisuse vaates on see väljakutse politsei kõrval kõikidele osapooltele ja ettevalmistused on olnud põhjalikud. Kindel on see, et nendel päevadel peavad töötama omavahelises laitmatus koostöös kõik osapooled, et festival sujuks turvaliselt ja meeldivalt nii linna elanikele kui ka külastajatele, rääkis Sinimeri Delfile.

"Pärnu linnas on festivali ajal graafikujärgselt töötavatele politseinike kõrval tööl üle 200 töötaja ja abipolitseiniku. Abijõudusid on tulemas nii Eesti teistest piirkondadest, kuid ka Lätist ja Soomest. Politseitöö peamiseks fookuseks on avaliku korra tagamine linnas ja inimeste abistamine. Kogu festivali toimumise aja töötab Pärnu politseijaoskonnas staap, kust kogu linna politseitööd koordineeritakse."

Politseil on festivali ajaks erinevaid soovitusi ja nõuandeid nii külastajatele, kui kohalikele elanikele.

Politsei soovitused külastajatele:

· Arvestage korraldajate, turva- ja politseitöötajate suunistega nii festivali üritustel kui ka avalikes kohtades. Arvestage sellega, et linna liikluskorralduses on festivali ajal muudatusi ja jälgige probleemide vältimiseks liiklusmärke. Hädaolukorras helistage 112.

· Vältige konflikte ja käitumist teisi häirival moel. Öörahu Pärnu linnas on erandkorras lühendatud: reede ööl vastu laupäeva ning laupäeva ööl vastu pühapäeva algab linnas öörahu kell kaks. Suhtuge hoolivalt ümbruskonda ja ümbritsevatesse inimestesse.

· Kuna festival toimub rannas, siis külastajatel tuleb silmas pidada oma tegevuste mõju keskkonnale. Prügi tuleb visata vaid selleks ette nähtud kohta. See kehtib ka festivali alalt väljapoole jäävas linnaruumis.

· Telkida tohib Pärnus vaid selleks ette nähtud kohtades ja linnas selleks mitte mõeldud kohtades telkijatel palutakse lahkuda.

· Asjade kadumise vältimiseks võtke festivalile kaasa vaid nii palju asju kui vaja läheb. Eriti kehtib see sularaha ja dokumentide kohta. Festivalialal hoidke oma dokumente ja muud vara alati enda lähedal, kindlalt suletud taskus või kotis.

· Kui olete langenud varguse ohvriks või kaotanud midagi, andke sellest kohe teada politseile. Festivali territooriumil töötavad politseinikud, kes on seal külastajaid abistamas.

· Sõidukid parkige vaid selleks ettenähtud kohtadesse, soovitame kasutada festivali parklaid ning liigelda jalgsi või ühistransporti kasutades. Pargitud sõidukites ei tohi jätta väärtuslikke esemeid nähtavale kohale. Ühtlasi ei soovita politsei neid hoida ka telkides, kui nende juures ise vahetult ei viibita.

· Pidage piiri alkoholiga ja võimalusel tuletage seda meelde oma seltskonna nendele liikmetele, kelle otsustusvõimele alkohol halvasti mõjub. Aidake ja kaitske oma sõpru probleemide eest.

· Lähtuvalt Eestis kehtivast seadusandlusest on narkootikumide omamine, tarvitamine ja vahendamine keelatud. Politsei suhtub sõltuvusainetega seotud rikkumistesse täie tõsidusega. Sama kehtib alaealiste alkoholi ja tubakatoodete tarvitamise kohta. Tuletame meelde, et ka alkoholi ja tubakatoodete alaealistele vahendamine on karistatav.

· Tuletame meelde, et alaealised võivad öösel ringi liikuda vaid täiskasvanud saatjaga. Lapsevanematel soovitame end kurssi viia kellega, kus ja kuidas nende lapsed festivali ajal liiguvad.

Politsei soovitused elanikele:

· Hädas olles helistage kohe hädaabinumbrile 112 ja järgige sealt saadud juhiseid. Arvestada tuleb sellega, et festivali ajal on Pärnus ja selle ümbruses tööl tavalisest rohkem politseinikke.

· Kaitske end ja oma vara. Turvalisuse ja unerahu mõttes soovitame festivali ajal võimalusel hoida uksi ja aknaid suletuna. Parkige sõidukid hoovidesse ja sulgege väravad, et kõrvalised isikud ei pääseks hoovi.

· Liikluses arvestage tavalisest suurema liiklustihedusega ja varuge ka lühikeste vahemaade läbimiseks sõidukiga aega. Parkida tohib ainult selleks ette nähtud kohtades. Probleemide vältimiseks jälgige ajutisi liiklusmärke ja tutvuge eelnevalt ajutise liikluskorraldusega.

· Suhtuge mõistvalt linna saabunud festivalikülastajatesse. Pärnusse saabub suur hulk inimesi, kes pole kursis kohaliku elukorraldusega ja võivad oma käitumisega põhjustada erinevaid probleeme. Elanikel tuleb olla valmis aitama külastajaid ja suhtuma mõistvalt sellesse, kui nende tegevus põhjustab häireid igapäevases elurütmis.

· Majutuse pakkujad peavad tagama selle, et nende majutatavad ei põhjustaks naabritele probleeme. Informeerige naabreid ja vahetage nendega kontakte, et vältida probleeme.

· Soovitame majutajatel sõlmida majutatavatega leping ja kindlaks teha isikud, keda majutatakse. Nii on probleemide või kahju ilmnemisel võimalik põhjustajad identifitseerida. Võimalusel soovitame majutuse pakkujatel probleemide vältimiseks väärtuslikumad esemed kodust selleks ajaks ära viia.