Pärast seda, kui Keskerakond, IRL ja sotsiaaldemokraadid võimalikku uut koalitsiooni moodustama hakkasid, ei välistatud võimalust kaasata ka Vabaerakond.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles Delfile, et kindel vastus tuleb Vabaerakonnale pärast kella 15.

Küsimusele, kas vastus võib olla pigem eitav, vastas Herkel järgmist: "Eilse õhtuse seisuga oli vastuseks "pigem ei", pärast täna hommikust koosolekut on tunda võbelusi ning lõplik vastus öeldakse pärast 15," kommenteeris Herkel.

Vabaerakonna fraktsiooni liikmete kaasamine took võimuliitu kaheksa lisahäält.

Uues võimuliidus oleks 56 häält: Keskerakonnal 27, Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal 15, IRL-il 14.

Vabaerakonda koalitsiooni mitte kaasates jääks nad opositsioonis koos Reformierakonna ja EKRE-ga. Arvestades Vabaerakonna ja EKRE põhimõttelisi erimeelsusi Reformierakonnaga, tooks see - vähemalt esialgu - üsna killustatud opositsiooni.

Koalitsioonikõnelustel on teemadeks olnud julgeoleku- ja välispoliitika, haridus- ja teaduspoliitika, noortepoliitika, kultuur, spordi ja integratsiooni küsimused. Lisaks regionaal-, maaelu-, keskkonna-, energeetika-, sotsiaal- ja tervisepoliitika.

Seni kõige pikemalt arutatud majanduspoliitika, maksude ja riiklike investeeringute teema jõuab suure tõenäosusega täna pärastlõunaks lõpusirgele ning viimastest arengutest antakse täna ka ülevaade kell 18.