“Tegime trenne alates jaanuarist kord nädalas ja ootame väga staadionile astumist,” rääkis spetsiaalselt võimlemispeoks 48 naisest koosneva Lavendlite rühma kokku kutsunud koreograaf Katre Jaani, kelle arvates on suurim tänu juhendajale see rõõm ja rahulolu, mis kiirgab võimlejate silmist.

“Enamus naisi ei teadnud varem tantsulisest võimlemisest mitte midagi, kuid trenni tulla võisid kõik, kes soovisid saada seda elamust ja teha oma hingele pai,” ütles Jaani. Tantsijate kaasamine oli Jaani sõnul üllatavalt lihtne ning lõpuks oli soovijaid rohkemgi kui saali harjutama mahtus. Grupi sai Jaani kokku enda õpetatavate tantsulaste vanematest.

Võimlemispeol osaleb 251 kollektiivi üle Eesti, kes jagunevad 13 erinevasse liigirühma. Platsil on beebid koos oma vanematega, eliitrühmad, tantsutüdrukud, akrobaadid, lasteaia- ja koolilapsed, harrastajad, omaalgatuslikud rühmad ning erinevate spordi-, tantsu- ja võimlemisklubide liikmed.

Kõige rohkem on peol esinemas 4.-6. klassi võimlejaid, 575 poissi ja tüdrukut. Väga esinduslik on ka meeste ja poiste kava esitajate number – 562. Lisaks on platsil 404 Kodutütart ja Noorkotkast üle Eesti.

Viiendat korda toimuva võimlemispeo tänavuse etenduse läbiv teema on enda hinge vaatamine ning sealsete laegaste avamine, mis peegeldavad meie igapäevaseid emotsioone ja tundeid. Hingelinnu peo kontseptsiooniks sai pealavastaja Kersti Kull inspiratsiooni Rein Rannapi heliplaadilt “Hingelinnud”.

Võimlemispeo liigijuhid ja kavade autorid on: Solvi Kruus, Urve Keskküla, Kadri Jukk, Nele Varendi, Andre Laine, Marju Asarov, Thea Turulinn, Elina Gorelašvili, Katrin Reinup, Rauno Zubko, Agne Kurrikoff-Hermann ja Helena-Mariana Reimann.

Eesti suurim võimlemispidu “Hingelind” leiab aset 2. juulil 2016 Kalevi Keskstaadionil, kus toimub kaks etendust. Peol esinetakse elava muusika saatel, üles astuvad Tanel Padar, Ott Lepland, Getter Jaani, Karl-Erik Taukar ja Lasteekraani Muusikastuudio. Tekstid on võimlemispeole kirjutanud Aapo Ilves.