Ometi juhtus nii, et valimiskogu teises voorus osalenud 333st valijamehest hääletas 134 Allar Jõksi ja 138 Siim Kallase poolt. Tühjaks jättis oma sedeli 57 valijameest, eeldatavalt Keskerakonnast, EKRE-st ning sotsiaaldemokraatide ridadest. 3 sedelit oli rikutud ning 1 sedel oli ümbrikust kadunud. See tähendab, et president jäi valimiskogus valimata ning kõik algab otsast peale riigikogus 3. oktoobril ja eeldatavasti uute kandidaatidega. Lugejad on välja toonud mõtteaineks järgmised nimed: Jaak Jõerüüt, Jüri Raidla, Jüri Luik, Jürgen Ligi, Ülle Madise, Eerik-Niiles Kross, Valdur Mikita, Erki Nool, Priit Sibul, Eiki Nestor.

Presidendivalimistel valimiskogu esimeses hääletusvoorus kandideerisid Marina Kaljurand, Mart Helme, Allar Jõks, Siim Kallas ja Mailis Reps. Siis oli populaarseim Allar Jõks 83 häälega, Siim Kallas sai 81, Mailis Reps 79, Marina Kaljurand 75 ning Mart Helme 16 häält.

Kuna ükski kandidaat ei saanud teises voorus nõutavat häälteenamust, toimub 14 päeva jooksul presidendi erakorraline valimine riigikogus. Valimistoimingud algavad taas riigikogu esimesest hääletusvoorust ning sellele eelnevast kandidaatide ülesseadmisest.

Valimiskogu koosnes 101 riigikogu liikmest ja 234 kohalike omavalitsuste volikogude liikmest.