Eesti Päevalehele on viidatud, et viimasel ajal on sotside ja Rahvaliidu juhtkonna läbikäimine just erakonna liitmise teema tõttu olnud ebatavaliselt tihe.

Rahvaliidu juht Karel Rüütli eitas eile igasuguseid sotsidega ühinemise plaane, kuid erakonna kauane liige ja endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar ennustas muud.

Esmaspäeval toimuv Rahvaliidu volikogu saab ülevaate sügisel sotsidega ühinemise võimaluste väljaselgitamiseks loodud delegatsiooni kohtumistest teise poolega.

Kuigi ametlikus volikogu päevakorras ühinemisteemat pole, on päevakorda lisatud punkt "olukorrast riigis". Tammsaare andmetel on selle punkti raames võimalik ka ühinemisest rääkida.

"Praegu oleks õige luua üks tugev erakond. Nii nagu tekib inimestel tüdimus vanadest autodest ja mantlitest, nii tüdinevad inimesed ka vanadest erakondadest, seepärast oleks tarvis värskust," ütles Tammsaar.

Mõnede allikate järgi on õigusasjatundjatel juba palutud kahe organisatsiooni ühteheitmise juriidilised plussid ja miinused paberile panna.