Tartus mälestatakse Teises maailmasõjas langenuid Raadi pargis memoriaalkompleksi juures, kus toimus kõnekoosolek ja Teises maailmasõjas langenute mälestamine. Ürituse korraldaja on Tartu ja Lõuna-Eesti Venemaa kodanike, sõjaveteranide ja kaasmaalaste liit.

Kella 10-11 vahel oli Raadil rahvast väga palju, umbes 600 - 800 inimest ning kogu aeg tuli rahvast juurde. Osad lahkusid pärast lillede panekut, osa jäid kauemaks. Autosid olid kõik kohad täis, neid jagus kuni uue Rahvamuuseumi hooneni välja ehk igale poole, kuhu sai parkida, kirjeldas Delfi fotograaf.

DJ lasi plaadilt isamaalisi laule, müüdi lilli, müügiputkades pakuti süüa-juua. Rahvas oli positiivselt meelestatud, liigset isamaalisust ei märganud. Georgi linte jagati tasuta, aga neid ei jagunud kauaks, rahvas haaras neid hulgim ja pandi kohe ka uhkelt rinda, enamusel siiski oli juba tulles lintidega ehtinud.

Ka Saaremaal mälestati täna Teises maailmasõjas langenuid Nõukogude sõdureid. Pärgi ja lilli asetati Kudjapel II maailmasõjas hukkunute kalmistul, hukkunute hauale Kuressaare lossi hoovis, Vananõmme kalmistul, Tehumardi memoriaalile, samuti II maailmasõjas hukkunute ühishaual asuvale 90 dolomiidist valmistatud plaatidele, kuhu asetati punaseid nelke. Üritusest võttis osa Vene Föderatsiooni saatkonna esindaja Eestis, saatkonna esimene sekretär Anna Konaškova.

Eile ja täna külastati ka Saaremaal elavat kaheksat veterani, kellele anti medalid 70 aastapäeva võidu tähistamise auks. Saaremaal asuvaid Nõukogude sõdurite hauatähiseid ja mälestusmärke hooldanud ja korrastanud Leonid Kusnarjov rääkis, et sarnaseid mälestusüritusi korraldatakse täna ka teistes Eesti linnades.

Võidupüha tähistati ka Rakveres, kus toimus Teises maailmasõjas langenud võitlejate ausamba juures avalik üritus "70 aastat Teise maailmasõja lõpust".

Ka Pärnus meenutati 70 aasta tagust sõja lõppu.