Leidsin guugeldades mitmeid uudiseid, kus räägitakse, et India pidas kinni mõne palgasõdurite laeva (mercenary ship), mille kohta öeldakse ka, et piraatide-vastane laev oli mehitatud palgasõduritega.
Uudislugudes räägitakse ka mere-palgasõduritest ja innovaatilisest kaitsest. Ühel leedu internetilehel on koguni ingliskeelne artikkel „Eesti palgasõdurid kaitsevad laevu piraatide eest“. Aga meie Indias vangistatud laevakaitsjaid nimetatakse palgasõduriteks ka nt Inglismaal.

Ilmselt on nimetus laevakaitsja ilus eufemism, peitesõna, millega varjatakse elukutse tegelikku olemust. Kui me püüame mõista Indiat ja selle ajalugu, siis tuleb teada, et Indiat ei vallutanud mitte Briti armee, vaid aastal 1600 kuningliku tegevusloa saanud Briti Ida-India Kompanii palgasõdurid.

Kompanii tegevuse eesmärgiks oli kaubandus Lõuna-Aasiaga, eelkõige Hiina ja Indiaga. India valus ajalooline kogemus teeb nad igasuguste palgasõduritega ettevaatlikuks, olenemata nende üllastest eesmärkidest. Hea veel, et meie mehi sõjakohtu alla ei antud.