Artur Talvik kinnitas Delfile, et Ammas suri ööl vastu tänast tervislikel põhjusel.

Ammas oli ka üks, kelle puhul räägiti, et ta võiks olla Vabaerakonna potentsiaalne järgmine juht. Ta on poliitikas aktiivselt kaasa rääkinud ja ka palju meedias sõna võtnud. Mõni aeg tagasi arutles ta, et opositsioonis olla on ängistav, sest harva näed oma töö konkreetset tulemust. Ent endale omaselt oli ta optimistlik: "Ega me alla anna: Vabaerakonna fraktsioon töötab täie usinusega edasi, sest igaüks peab tegema nii palju, kui tal on jõudu, ja nii palju, kui materjal välja kannatab," märkis ta ja lisas: "Tammsaare Põrgupõhja Jürka arutas seda asja naabriga niimoodi: "Teeb siis töö õndsaks?" "Aga mis siis /teeb/?""

Haridusmaastikult poliitikasse

Ammase taust on mitmekülgne. Aastal 1984 lõpetas ta Tallinna riikliku konservatooriumi muusikapedagoogika erialal ja aastal 1993 Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal.

Ta on töötanud õpetajana ning oli 2007-2011 Haapsalu gümnaasiumi direktor. Ta on juhtinud saateid Vikerraadios ning oli neli aastat Lääne Elu peatoimetaja.

Aastatel 1990–1992 kuulus ta Eesti Vabariigi Ülemnõukogusse. 20. augustil 1991 hääletas Ammas Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

Lisaks oli Ammas Eesti Kongressi saadik. 2015. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta 5. valimisringkonnas, kus sai 1859 häält. Ringkonnamandaadiga sai temast riigikogu liige.