Lüüdia Vallimäe-Mark sündis 10. jaanuaril 1925. aastal, ta omandas hariduse sõjaaegses Pallases Ado Vabbe, Elmar Kitse ja teiste mainekate kunstnike käe all, teatas Tartu Kunstnike Liit BNS-ile.

1960. aastal manifesteeris ta koos oma õpingukaaslastega oma modernistlikul kunstikeelel põhinevat loomingut legendaarsel Tartu 8. keskkooli näitusel.

Lüüdia Vallimäe-Mark on viljelenud portreed, akti- ja maastikumaali, figuraalkompositsioone, linnavaadet ning hilisemal loomeperioodil abstraktsioone ja sürrealismisugemetega maale. Mitmed kriitikud on Vallimäe-Margi maalilaadi kirjeldades tõmmanud paralleele renessansikunstnike värviharmoonia ning tehnilise virtuooslikkusega. Hinnatud on kunstniku tundlikku koloriiditaju ja maalipeenust.

Lüüdia Vallimäe-Margi loomingu ühe silmapaistva osa moodustavad lasteraamatute illustratsioonid, milles samuti avaldub kunstniku lüüriline maailmataju ja varjundirikas värvikäsitlus — pildid Grimmide “Lumeeidele”, Ellen Niidu “Midrimaale”, Kreutzwaldi “Kullaketrajatele”, Kunderi raamatule “Suur Peeter ja Väike Peeter” on olnud unustamatuteks kaaslasteks mitme põlvkonna lastele.

Leinatalitus toimub 20. oktoobril kell 15 Tartu krematooriumis.