Politseis avaliku koosoleku nime all registreeritud üritus leiab aset Tallinnas Filtri teel kalmistul pronkssõduri ümbruses 8. ja 9. mail.

Ürituse korraldajaks märgitud Andrei Gontšarov kinnitas Delfile, et ürituse plaan on tal olemas, kuid ta ei soovinud täna teemat lähemalt kommenteerida.

Möödunud aastal kogunesid Teise maailmasõja lõpu 71. aastapäeva tähistanud inimesed bussijaama lähistele, et sealt rongkäiguga pronkssõduri juurde liikuda. Surematu polgu eestvedamisel liikusid kümned punaste nelkide, plakatite ja punalippudega varustatud inimesed kaitseväe kalmistu suunas, lauldes venekeelset "Katjuuša" laulu ning hüüdes kooris "Au kangelastele!" (Slava gerojam!).

Rongkäigule minejatele jagati Teises maailmasõjas hukkunud inimeste pilte. "Surematu polgu" esialgne idee oli, et inimesed kannaksid oma sõjas surnud lähedaste pilte. Selle idee kaaperdasid aga kiirelt Kremli võimud, kes hakkasid Venemaal jagama suvaliste inimeste pilte, mille inimesed pärast tähistamist minema viskasid.

2012. aastal oli Gontšarov üks pronksiöö 5. aastapäeva puhul korraldatava piketi korraldajatest, kuuludes siis Öise Vahtkonna juhatusse.