Esmaspäeva ennelõunal enne avamist oli Laevastiku 1A asuva supiköögi ukse taha kolmest räsitud välimusega ja kilekottidega vanemast mehest moodustunud järjekord.

Maja juhataja Inge Ojala sõnul süüakse päevas ära umbes 400 liitrit suppi, mis toidab ära ligi sadakond või vahel ka rohkemgi sööjat.

"Täna näiteks on meil söögiks hernesupp, tulge vaadake, ma näitan teile katelt," kutsub ta.

Kõik supikööki sisenejad maksavad sümboolse raha, umbes 5 krooni, et vähegi oma väärikust säilitada, selgitab Ojala. "Meestele on see eriti oluline," kinnitas ta.

"Meil käib siin igasugust rahvast. Viimasel ajal ei ütleks, et need käijad on kodutud, pigem ikka sellised, kes alles töö kaotanud või seda kaotamas. Näiteks käib siin üks naine, kellel jätkub raha vaid autoliisingumakse tasumiseks, aga söögi jaoks enam ei jätku. Nii ta võtabki meilt siit sööki purgiga kaasa, vist lastele," ütles ohates maja juhataja.

Inge Ojala sõnul on viimasel ajal näha palju lapsi ja sööma tullakse terve perega. "Väiksem, keda näinud olen, olla kaheaastane. Siis käib üks üksikisa oma lastega siin ja on teisigi selliseid, kelle välimuse kohta kodutu öelda on ääretult kohatu," nendib Ojala.

Juhataja väitel on sööjate arv aastaga kolmekordistunud. "Lisaks on palju selliseid vanainimesi, kes maksavad korralikult oma üüri ning maksud ära ja siis pole enam raha söögi jaoks, siis nad käivadki siin supil," lisas ta.

Üldiselt ollakse Ojala sõnul varjupaigas korrektsed. "Väga purjus inimesi siia ka ei tahaks lasta, aga kuidas sa neid takistad, kui õues kümmekond miinuskraadi," arvas juhataja.

"See miinus seitse, see ei ole ju üldse hull, miinus 20, see juba hakkab närima," naeris üks supiköögis olnud vanainimene selle peale.