Vene ilmajaama Gismeteo.ru andmetel tuleb suurem osa jaanuarist väikeste plusskraadide ja sademetega.

Jaanuari algus ehk juba järgmine nädal püsib nende ennusutuse järgi umbes 2 ja 4 soojakraadi vahel. Jaanuari teisel ehk ülejärgmisel nädalal liigub temperatuurinäit aga korraks miinustesse, ulatudes kuni 9 miinuskraadini.

Sellest järgmisel nädalal püsib temperatuur ühtlaselt 10 miinuskraadi juures, ent tõuseb siis jaanuari lõpuks stabiilselt tagasi mõne plusskraadi juurde. Sademeid on jaanuaris läbivalt üsna palju.

Accuweatheri prognoos on üsna sarnane. Kui Gismeteo lubab jaanuari esimeseks nädalaks pigem pluss- ja teiseks nädalaks miinuskraade, siis Accuweather.com ennustab kahel esimesel nädalal ühtlaselt mõnest miinuskraadist mõne plusskraadini kõikuvat temperatuurinäitu.

Teine pool jaanuarist tuleb veelgi stabiilsem: temperatuur püsib ühtlaselt nullkraadi ligidal. Sademeid tuleb terve kuu lõikes üsna palju.

Eesti ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul on aga täna veel vara jaanuari kohta põhjapanevaid prognoose koostada, kuna hetkel on ilm nii heitlik, et isegi tänase päeva osas on keeruline tervet Eestit hõlmavat plaani kokku panna.

Valvesünoptiku sõnul võib praegu öelda seda, et jaanuari esimestel päevadel tuleb suurema tõenäosusega aga sulailm. "Praegu on natuke talvisem ilm, aga talviseks ta tõenäoliselt aasta lõpus ei jää," ütles sünoptik Delfile. Tema sõnul langeb temperatuurinäit aasta lõpus üsna kõvasti miinusesse - näiteks Virumaal ulatuvad külmakraadid -20-ni -, ent tõuseb siis tagasi nulli lähedale.

"30. detsembril lääne poolt alates läheb ilm aga sulaks. Kolmapäeva hommikuks on üle Eesti plusskraadid, nii et vana-aasta õhtu tuleb tõenäoliselt sula." Sünoptiku sõnul saab praegu öelda ka seda, et uue aasta esimestel päevadel valitseb Eestis valdavalt pehme ilm.