Sel aastal lõpeb 13-aastane tähtaeg, mis võimaldas tagastatud pinnal elaval üürnikul maksta majaomanikule soodusüüri 15 krooni ruutmeetri eest. 2006. aasta seisuga elas Eestis tagastatud pinnal ligikaudu 4000 leibkonda, vahendab ETV24 Eesti Raadio uudist.

“Täna paljud inimesed avastavad oma tegeliku olukorra alles nüüd, või alles hiljuti avastasid, ja nüüd on paanikas — ei oska midagi peale hakata,” rääkis üürnike liidu tegevjuht Peeter Tedre.

“Uuringute kohaselt ja küsitluste kohaselt on kohalike omavalitsuste hinnang, et umbes 5% kogu tagastatud majade üürnike seltskonnast ilmselt ei tule oma eluasemeprobleemidega ise toime. Need on inimesed, kes saavad toimetulekutoetust, mille seas on ka eluasemetoetus. Riigi rahaga kohalik omavalitsus toetab neid, et nad jaksaksid oma eluasemekulusid maksta,” selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi abiminister Siim-Valmar Kiisler.

Abiminister ütles, et ta ei pea mõistlikuks, et täiendava riigi rahaga ehitatavad linna üürimajad odavalt maha müüdaks.

“Mulle meenuvad näiteks Tallinna linna sahkerdused korteritega, kus üliodavalt müüakse väga kalleid kortereid,” rääkis Kiisler.