Ei saa aru, mis asi ajab inimesi homoparaadile, nendib koolidirektor Märt Sults SL Õhtulehe arvamusveerul — on see on saamatus “enese mina” hakkama saamises, teadmatus oma rahva ja rahvuse juurtest, lambakarjaefekt, tähelepanu puudumine mänguhomo suhtes, kes koolis/elus hakkama ei saa jne.

Kõige lihtsam põhjendus on muidugi puhtalt keemiline: genoomis on toimunud mingi muudatus/mutatsioon ja inimene ei ole täpselt enam see, kelleks loodus on ta planeerinud, leiab Sults ning resümeerib: järelikult on see homovärk haigus, mida tuleb ravida.

Kus on haigekassa, hüüatab Sults ja jätkab: “See haigus on riigile ohtlikum kui aids, sest see levib mitte sugulisel, vaid meelelisel teel.”

Paraadi korraldajate esindajalt, Lisette Kampuselt aga ootab Sults missiooni kinnituseks etteastet seltskonnaajakirjanduses koos illustreeritud kirjeldustega voodis toimuva eripäraga, vastasel juhul on tegemist “inimhingede vägistaja ja kergeusklike ahvatlejaga”, kes on roojanud kaaslinlastest perekonnainimeste meeli ja pannud nad ebaväärikasse olukorda, sest nende arvates ei ole see kooskõlas 2011. aasta kultuuripealinna sisu ja vormiga ning Eesti perekonna mõiste ja sisuga.”