Valneri sõnul on Savisaare jaoks kõige tähtsam, kas ta jääb 2013. aastal Tallinnas võimule või mitte.„Keskerakond Savisaare juhtimisel on pannud kogu panuse sellele kaardile, et võita valimised Tallinnas,“ lausus ta.

„See, kas Saaremaal saavutatakse mingigi tulemus, ei oma Savisaare jaoks tähtsust,“ rääkis Valner ja lisas, et tore on, kui sealt tuleb hea tulemus, aga see ei ole oluline. Seepärast ei olnud Savisaarel kahju ka Kalle Laaneti erakonnast väljaheitmisest.

Valneri sõnul on kogu teravik suunatud Tallinna kampaaniale ja mingisugused opositsioonilised piirkondade tegelased on ainult jalus ning segavad juhatuse üksmeelset ja kiiret otsustamist.

Valner möönis, et ühel hetkel saab ka Savisaare ajastu otsa, aga mitte veel lähiaastatel.

Ratase profiil erakonnas jääb madalaks

Jüri Ratase nimetamine riigikogu aseesimeheks oli Valneri sõnul Savisaarele suhteliselt lihtne ja mugav, sest riigikogu esimehe ega aseesimeeste roll kuigi oluline. „Pigem on tegu kolme üksteisega vahetuva koosoleku juhatajaga riigikogu saalis,“ kõneles ta.

Ratase esitamine riigikogu aseesimehe kohale ja ka tema kinnitamine sinna ei aja tema profiili Keskerakonna sees kõrgeks, leidis Valner. „See on kõrgepalgaline ja viisakas ametikoht, aga mitte rohkem,“ sõnas ta.