Olen tema igapäevane külaline, märkis Leppik. Ta lisas, et valmistab hetkel ette Suklese vahistamise kohta kohtule kaebust. Selle esitamiseks on seaduse järgi õigus 10 päeva jooksul pärast vahistamist.

Leppik rääkis, et praeguse seisuga pole Suklesel lootust pääseda välja lähema paari päeva jooksul. „See sõltub prokuratuurist. Algse lubaduse järgi üritavad nad teha toimingud võimalikult kiiresti,“ ütles Leppik. Mis see ajas tähendab, ei osanud Leppik öelda.

Leppiku sõnul on talle viimastel päevadel teatavaks saanud mõningaid uusi asjaolusid juhtumist, mida ta avaldada ei saa. Küll aga on tema sõnul need muutnud juhtumit ja selle väidetavat kulgu veelgi ebaloogilisemaks.

Selgusetu on muuhulgas see, millist rolli mängis Suklesele tapmisteenust pakkunud inimene. Hetkel on see inimene kaasatud protsessi tunnistajana ning riigiprokurör Steven-Hristo Evestus on tema kohta öelnud „tegemist oli isikuga, kes tegi politseiasutusega igakülgset koostööd.“

„Eks pärast toimikust loen, kes kellega ja mis kell kohtus,“ ütles Leppik.
Politsei pidas Suklese kinni neljapäeval Tallinnas, reedel andis Harju maakohus riigiprokuröri taotlusel välja määruse tema vahistamiseks.

Andrus Suklest kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvide 114 p 5 — § 22¹ lg 1 järgi, mis käsitlevad mõrva omakasu motiivil ja kuriteole kihutamise katses. Karistusseadustik näeb mõrva eest karistusena kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kriminaalmenetlust viivad läbi riigiprokuratuur ja Põhja prefektuuri kriminaalosakond.