Siim Sukles avaldas ETV saates “Terevisioon” lootust, et skandaal kultuuripealinna ümber on möödas ning edaspidi pole enam vaja rääkida kultuuripealinna rahast ja inimestest, vaid selle sisust, sellest, mis hakkab toimuma. “Praegu, kui inimesed keskenduvad raha lugemisel ja teistsugustele, on kultuurist rääkimine juba võit,” ütles ta, vahendab
.

Suklese sõnul olid kaks-kolm aastat tagasi ootused loomulikult suuremad, kuid nüüd saab ja tuleb mõelda ainult nendele rahanumbritele, mis praegu on võimalik välja panna.

“Ministeerium küll annab sellel aastal sinna 10 miljonit krooni, aga tegelikult on 2011. aasta avasündmuse, mis toimub iseenesest 2010. aasta detsembris — Euroopa filmiauhindade gala — eelarvekulu on ka meie rea peal. See on seitse miljonit krooni,” rääkis Sukles.

“Eile jäi ka nõukogus kõlama, kui Mikko Fritze rääkis, et oluline ei ole mitte tuhandete ja sadade tuhandete turistide siiatoomine, sest selleks on vaja roppu moodi teha reklaami ja see maksab Euroopas väga palju, vaid lihtsalt nende sündmustega, mis toimuvad, läbi meedia tutvustada Eestit,” ütles Sukles ning lisas, et rõhutada ei tuleks mitte seda, et Eestis on nii palju euroopalikkust ja Euroopa kultuuri, vaid meie oma kultuuri.