Tallinna kommunaalametis toimunud nõupidamisel, kus osalesid kesklinna vanem Marek Jürgenson, munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik ja kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sulg otsustati pöörduda kõigi toitlustusettevõtete poole palvega, et pöörataks rohkem tähelepanu oma ukseesise heakorrale, teatas Tallinna pressiteenistus.

„Paljud linnakodanikud on kurtnud, et restoranide ette kogunevad suitsetajad risustavad konidega tänavaid ning tõusev suits ei võimalda enam aknaid lahti hoida,” ütles Tallinna Kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sulg.

Probleeme tekitavad Sule sõnul need toitlustusettevõtted, mis on avatud ka öösel ja kus suitsetamisruum puudub. Õhtutundidel tekitab see täiendavat müra ja suitsuvingu, mis segab samas majas asuvaid elanikke, kes ei saa seetõttu aknaid avada.

Olukorra parendamiseks otsustati, et kesklinna vanem Marek Jürgenson pöördub kõigi toitlustusettevõtete poole palvega, et pöörataks rohkem tähelepanu oma ukseesise heakorrale ning seoses suitsetajate poolt põhjustatud probleemidega ja paigaldaksid uste taha konide urnid.

Linna heakorra eeskiri paneb siinkohal kohustuse nii majaomanikule/valdajale, kes peab tagama puhtuse ka oma kinnistuga külgneval alal, kui ka linnarahvale, kellel on keelatud risustada linna territooriumi. kaasaarvatud konisid maha loopida.

„Munitsipaalpolitsei jätkab kontrollreide, et välja selgitada problemaatilisemad kohad, et juhtida kaupluste ja baariomanike tähelepanu prügikastide vajalikkusele,” ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik.

„Kutsume üles linnakodanikke teatama eelpooltoodud probleemidest Tallinnas telefonidel: 6619860 või teatama e-maili aadressil munitsipaalpolitsei@tallinnlv.ee.”