“Oleks soov leida oma kahte venda Meelist ja Erkit, kes umbes 1980-ndate algul sattusid saatuse tahtel Saaremaale lastekodusse,” kirjutas Margus. Vaid 18 tundi hiljem olid tal vennad leitud, vahendab Saarte Hääl.

“Seda ei saa sõnadesse panna. See on nii emotsionaalne tunne. Kõik hakkaks nagu aegade hämarusest meelde tulema,” ütles Margus eile lehele.

Neli venda oli omal ajal lastekodust lapsendatud kõik erinevatesse peredesse.

"Keegi ilmselt kaebas, et isa on juua täis ja lapsed üksi kodus. Saabusid sotsiaalametnikud, meid, kokku neli venda, topiti autosse ja viidi lastekodudesse. Mina sattusin Viljandisse, vennad kolmekesi Saaremaale Saarekülasse. Vanem vend oli viieaastane, kaksikvennad neljased ja mina olin päris pisike. Tean juhtunust vaid ema ja vanaema jutu järgi."

Vanem venna leidis Andrus Margus juba aasta tagasi Geni ja sugupuu koostaja abiga, ta töötab Pärnus tõstukijuhina.

Kahe kaksikutest venna otsingutel ei saanud ta aga abi ei Viljandi ega Rapla ametnikelt ega "Sind otsides" saatest.

Facebooki postituse peale soovitati tal ühendust võtta Saareküla lastekodu endise töötaja Hillega. Naine mäletas hästi kolme venda, aga nende edasisest saatusest tal infot polnud.

"Siis kirjutas mulle keskmise venna abikaasa, et te olete Meelisega ühte nägu," rääkis Andrus Margus. Samal ajal kirjutas talle ka teine vend ja nende jutud lapsepõlvest läksid kokku.

Andrus kohtus eile õhtupoolikul Pärnus vendade Janeku ja Meelisega, vahendab Meie Maa. Keskmised vennad Erki ja Meelis on kaksikud. Neljast vennast on Saaremaale elama jäänud vaid Meelis.

Andrus rääkis Meie Maale ka ühe eriti pikantse seiga vendade elulugudest - vanema venna Janekiga elas ta ta aastaid peaagu kõrvuti, ilma et oleks iial kohtunud.

"Kolme aasta eest oli ka venna kodu seal, kus minu oma. Me elasime neli aastat ühes külas. Küla pikkus on neli kilomeetrit ja me ei kohtunud selle aja jooksul kordagi," rääkis Andrus.