Suurreidis osalenud Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul korraldati neljapäeva õhtul kahes Tallinna striptiisibaaris ja nende omaniku kodus läbiotsimine. “Kaasa võeti striptiisibaaride raamatupidamine ja hulk dokumente, aga ka võimalike narkoainete jääke,” ütles Evestus SL Õhtulehele.

“Politsei kontrollib, kas tegu võib olla majanduskuriteoga, samuti on kriminaalasja eeluurimise käigus saadud andmeid, et neis kahes striptiisibaaris käib prostitutsiooni vahendamine,” ütles ta.

Evestuse sõnul asusid striptiisibaarid soliidsetes majades. “Astusid sisse, hämar valgus, maja teisel korrusel numbritoad,” kirjeldas Stven-Hristo Evestus. “Koridoris soomekeelsed sildid: palun ärge häirige.”

Politsei pidas kinni kahe striptiisibaari juhi, kaks administraatorit ja 15 neiut, kes olid kirjas massöörina. “Tüdrukutelt on võetud tunnistused, mille järgi saab öelda, et striptiisibaarides ei tehtud üksnes massaaži,” sõnas Steven-Hristo Evestus. Mõni tüdruk on tunnistas, et nende majas pakuti intiimteenust.

Politsei saabudes majas kliente ei olnud, vaid tüdrukud istusid ümber laua. Kohal oli ka üks taksojuht, kellelt võeti seletus. “Taksojuhid teavad, mis asutusega on tegu, ja toovad kliente,” kinnitas Evestus. “Kliendi pealt teenib taksojuht 400-500 krooni.”

Mõned kahes striptiisibaaris tööl olnud neiudest olid kogu aeg paigal. “Kui nad prefektuuri viisime, oli neil päris palju asju, mida kaasa võtta,” märkis Evestus. Mitu naist on majas töötanud juba mitu aastat.

“Nüüd on vaja eeluurimise käigus tõestada, et neis striptiisibaarides vahendati prostitutsiooni. Andmeid, mille kallal töötada, meil on,” rääkis prokurör.

Reidist, mis algas neljapäeval kell 19 ja lõppes reede varahommikul, võttis osa paarkümmend politseinikku ja kaks prokuröri.