Eesti Maaülikooli väikeloomakliiniku peaarsti Kristel Peetsalu sõnul võib kasse pidada vähenõudlikeks koduloomadeks, ent keskkonnavahetus ja kliinikukogemus on loomale siiski ebameeldivad.

„Loomaarsti juurde vastuvõtule tulles muutub aga kassiomaniku elu raskeks, sest paljudele kassidele on transpordipuur vastuvõetamatu, transportimine ajab iiveldama ja kliinikusse jõudes on loom juba suures stressis, mis väljendub tihtipeale agressiivsuses,“ lausus Peetsalu.

Sellest tingituna vajasid kassid transportimisel ja kliinikus erilist tähelepanu.

„Meie kliinikus on nüüd lisaks eraldatud kasside haiglaruumile ka eraldi kasside vastuvõtt, mille eesmärgiks on vähendada ülevaatuse ja protseduuride käigus tekkivat stressi,“ lisas Peetsalu.

Kasside vastuvõtu- ja haiglaruumi seinakontakti paigaldati Feliay-feromoon, mis suurendab lemmikute heaolutunnet ja aitab neil rahulikuks jääda. Kui ruum on vaba, suunatakse kassiomanik registratuurist koheselt sinna arsti ootama.

„Selleks, et kassile võimalikult vähe stressi tekitada, kasutatakse vastuvõtus valgust nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik, räägitakse tasasel ja madalal toonil ning võimalusel vaadatakse lemmik üle tema transportpuuris,“ rääkis loomaarst.

Peetsalu kinnitusel püsisid esimesed kassidest patsiendid uues vastuvõturuumis rahulikuna ning jäid seega teenusega rahule.