"Nüüd peetakse kärpeid majanduskriisi lahenduseks ja ei märgata, et vaid kärped ei saa ühelgi moel majandust kriisist välja juhtida. Ka tegusid on vaja aga neid ei taheta, ei suudeta või ei osata teha," kirjutab Strandberg oma blogis.

"Tänane jutt peaks seega olema keskendunud rohkem sisemajanduses usalduse taastamisele ja nö omavajaduste katmiseks vajalike tehnoloogiate ning ettevõtluse toetamisele...kas me aga kuuleme midagi sellist koos selle kangelasliku kärpepaketiga. Vastus on: "Ei kuule."," kurvastab Strandberg.

Roheliste erakonna eestkõneleja sõnul on eelarvekärped sündinud erakondlikus rivaliteedis, vihas, võimukiskluses ja kes teab veel millistes oludes. "Ei mingit erilist loomisrõõmu ega innovatiivsust. Miks selline seadusse valatud äng peaks üldse mingit usaldust tekitama," küsib riigikogu liige ning leiab, et tegemist onpooliku ja tulevikuta lahendusega.

"Nii väärivadki kõnealused kärped punast tuld ja ennekõike selle tõttu, et valitsus neid kärpeid oma usaldusega siduda soovib," arvab Strandberg.