"Insener on see, kes loob ja konstrueerib mehhanisme, ja edasi tuleb kõige tähtsam osa – vastutab nende turvalisuse ja selle eest, et nad funktsioneerivad," rääkis Hõbemägi täna Kuku raadio "Keskpäevatunni" saates. "Mulle tundub, et insenerina on kodanik Sternfeld läbi kukkunud, sellepärast, et tema looming ei funktsioneeri ja on inimestele eluohtlik, ehk ei tee seda kahte kõige olulisemat asja, mida inseneri töö peab tulemusena andma."

Sternfeld tuletas seepeale meelde, et idee autorite kollektiiv ei projekteerinud sammast, vaid seda tegi hoopis Tšehhi firma Sans Souci. "Nad said ülesande teha sammas võtmed kätte lahendusena, mis hõlmab projekteerimist, tootmist, paigaldust, hooldust ja kõike sellega kaasnevat," selgitas ta Delfile.

"See kommentaar näitab härra Hõbemäe pinnapealsust teema käsitlusel ehk siis ta pole süvitsi läinud, et kes siis mida tegi. Nagu ma olen korduvalt öelnud – ideed ei vastuta selle eest, mida inimesed nendega teevad," lisas Sternfeld.

"Autorite kollektiiv lihtsalt kirjeldas visuaalselt seda tulemust, mis peab olema, milline peab olema klaas, kuidas peab valgustuse seadma. Tšehhide asi oli pakkuda lehendusi," tõdes Sternfeld ja lisas, et Sans Souci on selgelt oma võimeid üle hinnanud ning oleks pidanud seda juba varakult tunnistama, kuid nüüd on juba hilja ja firmal tuleb vastutust kanda.

Sternfeld juhtis tähelepanu sellele, et tagantjärele on parandustööde käigus kasutusele võetud mitmed idee autorite poolt pakutud lahendused, sest tšehhide omad ei osutunud töökindlaks. Muu hulgas on nad saanud kaasa rääkida valgustuse ja ventilatsiooni hankel, aga ka vuugivahede parandamise osas.

Kommenteerides alla kukkunud nurgaliistu juhtumit ütles Sternfeld, et tema mõistus ei võta, kuidas keegi sai need detailid üldse nii kavandada ja ta toetab Tallinna tehnikaülikooli seisukohta, et need tuleb välja vahetada.