Igasuguse kahtluse korral on võimalik pöörduda täiendava info saamiseks statistikaameti infotelefonile 625 9100, teatas amet.

„Meieni on jõudnud signaalid, et mõnel pool Eestis on juba käidud ukselt uksele ja esitletud end rahvaloendajana. Õnneks on inimesed olnud teadlikud, et rahvaloendajad hakkavad kodusid külastama alles veebruaris ega ole lasknud end praegu rahvaloendajana esitlenud inimest sisse,” rääkis rahva ja eluruumide loenduse projektijuht Diana Beltadze.

Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari mitte ühtegi rahvaloendajat ringi ei käi. „Oluline on jätta meelde, et meie rahvaloendajad esitavad inimesi külastades alati statistikaameti välja antud pildiga töötõendi ja kannavad rahvaloenduse sümboolikaga salli,” selgitas Maris Post.

„Ka rahvaloenduse perioodil palume kõigil inimestel seda jälgida ning mitte lubada oma koju end rahvaloendajana esitlevaid isikuid, kellel puudub vastav töötõend. Turvalisus on väga oluline, sest soovime, et rahvaloendus oleks kõigi elanike jaoks meeldiv kogemus,” lisas rahvaloenduse välitööde juht Maris Post.

Eestis kestab rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011 – 31.01.2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16.02 – 31.03.2012 rahvaloendajad. Ühelgi muul ajal rahvaloendajad inimesi ei külasta.

Lisainfo rahvaloenduse ja vabade töökohtade kohta: www.REL2011.ee. Statistikaameti infotelefon 625 9100.