„Ta (BNSi ajakirjanik – toim) helistas mulle komisjoni ajal, ma andsin talle vastuse, ta kuulis valesti ja praegu nad muudavad seda uudist,“ lausus Stalnuhhin, kes kinnitas, et väide, et ta lahkub rahanduskomisjoni esimehe kohalt, ei vasta absoluutselt tõele.

Sama küsimus kerkis ka eile, kui Postimees kirjutas, et Stalnuhhin kavatseb n-ö päris poliitikast lahkuda ja Narva linna suunduda. Ka eile lükkas Stalnuhhin rahanduskomisjoni esimehe ametiposti mahapanemise väited ümber. Ta sõnas, et teda küll tõmbab Narva poole, kuid kavatsust kiirelt riigikogust lahkuda tal pole, sest erakond on äsja saanud koalitsiooni ja selle eesmärkide saavutamise nimel on ta valmis pingutama.

BNSi ajakirjanikuga oli Stalnuhhini sõnul tal täna juttu üksnes riigieelarve kontrolli erikomisjoni kohast. „Ma selgitasin, miks ma lähen erikomisjoni esimehe ametipostilt ära. Uskumatu!“ oli Stalnuhhin hämmeldunud, et sama segadus teist päeva järjest tekkis.

Stalnuhhin selgitas, et erikomisjoni juhi kohalt lahkub ta tõepoolest, ja seda seepärast, et esiteks pole kombeks olla kahe komisjoni esimees ühel ajal ja teiseks polnud tal seni võimalust lahkuda, sest Jürgen Ligi pole veel komisjoni liige. „Puht tehnilised asjad,“ märkis Stalnuhhin, kes ilmselt erikomisjonist üldse lahkub, nii et teda suundub asendama Kersti Sarapuu.

Muudatused komisjonides peaks Stalnuhhini sõnul jõustuma lähiajal, nende üle otsustab riigikogu juhatus.