Kohtunik Märt Tominga sõnul kutsus ta Sposato kaitsja, prokuröri ja politseiuurija kella 12 enda juurde, et langetada otsus kautsjoni määramise kohta.

Sposato advokaat esitas kohtule kautsjonitaotluse möödunud nädala kolmapäeval.

Tallinna linnakohus andis 20. märtsil politseile loa võtta Sposato kuni 20. aprillini vahi alla, kuigi politsei soovis hoida teda kinni vähemalt 20. maini.

Tallinna kriminaalpolitsei pidas Eesti Raudtee erastamist rahastada lubanud Sposato kinni 20. märtsi pärastlõunal Tallinnas Olümpia hotellis ning esitas talle esialgse süüdistuse vara tahtlikule hävitamisele kihutamises.

Politsei võttis Sposato kinni kriminaalasja raames, mille menetlust alustati selle aasta algul.

Esimest korda arreteeris politsei Sposato Tallinnas 15. jaanuaril, kahtlustades teda tookord kahe auto ning korteriukse süütamises. Politsei ei suutnud siis tõendada Sposato süüd ning vabastas ta.

Kohtus süüdimõistmise korral ähvardab Sposatot kuni kümneaastane vangistus.

Sposato andis paarkümmend minutit enne kinnipidamist intervjuu BNS-ile, kinnitades, et tema esindatav fond on nõus osalema rahastajana nii Baltic Rail Servicesi (BRS) kui ka Raudtee Erastamise Rahva AS-i (RER) pakkumises Eesti Raudtee erastamiseks.

Eestis sai Sposato laiemalt tuntuks pärast intervjuud ETV-s, kus ta lubas finantseerida Rail Estonia pakkumist Eesti Raudtee erastamisel ning vajadusel ostuhinna valitsuse liikmetele kasvõi sularahas kätte toimetada.

Sposato kohtus jaanuari keskel Tallinnas viibides ka majandusminister Mihkel Pärnojaga. Ajakirjandus on Eesti ja Belgia politseile viidates sitsiillasest ärimeest tavaliseks kelmiks nimetanud.