Kavandatavat kooseluseadust toetab kolmandik Eesti elanikest ja rohkem kui pool rahvast on sellele vastu, suurimad käärid selles küsimuses ilmnesid aga vastajate vanuse ja rahvuse lõikes, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori küsitlusest, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Noored suhtlevad piiride ja rahvuste üleselt ja on palju teadlikumad mujal maailmas toimuvast, näiteks inimõigustega seonduvatest teemadest. Paljude vanema põlvkonna esindajate puhul me siiski räägime inimestest, kes on üles kasvanud nõukogude ühiskonnas, kus seksuaalvähemusi kas maha vaikiti või suisa halvustati," rääkis Tallinna ülikooli rahvusvaheliste ja sotsiaaluuringute instituudi professor Airi-Alina Allaste .

Kui vaadata toetust kooseluseadusele rahvuse lõikes, on eestlaste toetusprotsent enam kui kaks korda kõrgem kui poolehoid mitte-eestlaste hulgas. "Sellised patriarhaalse ühiskonna normid ja traditsioonilised soorollid, mis ehk etniliste eestlaste seas on muutumas just nimelt nende erinevate põlvkondade vahel, on venekeelse elanikkonna seas palju enam kinnistunud," ütles Allaste.