"SDE on arvestanud, et konkurentsis püsimiseks tuleb seekord riigikogu valimiskampaaniaks kulutada vähemalt 500 000 eurot. Lõplikud summad selguvad pärast valimisi, sest iga kandidaat otsustab ise, kui palju kampaania vältel jagatavaid meeneid ta tellib ning jagab, kas ja milliseid üritusi korraldab jne. Oleme arvestanud, et kolmandik esialgu planeeritud summast tuleb kandidaatide endi annetustena. Nagu tavaks, oodatakse kampaaniasse suuremat panust ministritelt ja riigikogu liikmetelt," lausus ta Delfile ja Eesti Päevalehele.

Tema sõnul on sotsid võrreldes teistesse erakondadesse kuuluvate inimestega väga usinad liikmemaksu maksjad ja viimasel ajal on näha, et liikmemaksude ja annetuste hulk on veelgi kasvanud.

"On näha, et erakonna liikmed usuvad meie edusse valimistel ja panustavad kampaaniasse hea meelega - kes annetuse, kes jälle vabatahtliku tööga, mida samuti valimiskampaania ajal jagub," lisas ta.

Saar kinnitab, et sotsiaaldemokraadid ei looda valimistel ainult kinnimakstud reklaamile. "Oleme seadnud endale eesmärgiks teha ukselt uksele kampaania käigus 150 000 kandidaatide isiklikku kohtumist valijatega. Uksel uksele kampaaniat on rahas keeruline mõõta, selle kõige väärtuslikum osa on kandidaatide aeg ja energia, aga me oleme veendunud, et inimestel peab olema võimalus riigikogusse pürgivaid poliitikuid ka isiklikult näha ja neilt küsimusi küsida," tutvustas Saar.

"Praeguseks on ukselt uksele kampaania juba startinud, kõik SDE ministrid ja riigikogu esimees on juba koduustele koputamas käinud. Pühade ajal teeme väikese pausi, laseme inimestel rahulikult jõule pidada, aga uuest aastast läheme jälle uue hooga edasi."

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil 2015.