"SDE on deklareerinud üsna üheselt, et tänane esimees võiks olla pärast järgmisi riigikogu valimisi peaminister ja ei ole küll kuulnud, et kellelgi meie liikmetest oleks sellel suunal mingeid muid mõtteid," lausus Delfile Kajar Lember, poliitik, kes liitus SDEga Rahvaliidust. "Ehk Sven Mikserit toetatakse minu meelest üsna üheselt ja seetõttu on see tänasel hetkel vägagi positiivne, et jätkatakse üksmeelselt mõni aasta tagasi valitud teed.

Lemberi sõnul on SDE tugeva sisedemokraatiaga erakond ja see on taganud ka tema edu. "Kindlasti kandideerib erakonna juhatusse mitmeid inimesi, kellel on erinev ajalugu ja erinevad mõtteid," väitis ta.

"SDE on viimastel aastatel oluliselt kasvanud ja tugevnenud erakond ja see toob kindlasti kaasa ka sisemise konkurentsi kasvu, kuid see peaks olema positiivne ja tervitatav. Kindlasti on ka meil olemas äratuntavaid nn leere, kelle seisukohad ongi tihti erinevad - on mehi ja naisi, on noori ja eakamaid, on maamehi ja linnaprouasid ja seda loetelu võiks jätkata, kuid mingit "endiste erakondade" tonti ei ole küll mõtet otsida."

SDE üldkogu on 25. novembril.