Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski märkis, et igakuise summa suurus on vaid näitlik ja sellevõtta võib ka kogusumma varieeruda.

Fondi sissemaksed ei piirduks vaid riigi poolt tehtavatega. Ka eraisikutele antaks võimalus maksuvabalt panustada. Sellega kaasneks samuti riigieelarves teatatud summade vähenemine. Ossinovski usub, et see summa oleks pigem väike ja võrdleb seda pensioni kolmandasse sambasse panustamise maksuvabastuse kuludega.

Katteallikatest rääkides märkis Ossinovski, et tegemist ei ole sellise summaga, mis vajaks eraldi katteallikate otsimist. "Järgmise aasta siseturvalisuse töötajate palgatõus on 23 miljonit eurot. Nii et selliseid summasid puudutav ettevõtmine on riigieelarve piires tehtav ilma mingeid erilisi katteallikaid otsimata."

Noortele täiskasvanuelu alustamiseks summa kõrvale paneku ideega tulid sotsiaaldemokraadid välja kuu alguses peetud üldkogul. Fondi vajalikkust põhjendasid sotsid vajadusega siluda pärast täisealiseks saamist tekkivat järsku ebarvõrdsust teiste vanuserühmadega ja noorte suurearvulist vaesusesse langemist.