"Riigipühade arv Eestis on Euroopa teiste riikidega võrreldes päris madal, seega on igati arutamisväärt idee lisada nimekirja veel mõni tähtpäev," ütles Delfile sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige Vadim Belobrovtsev. "Eriti pühadevaeseks perioodiks on ajavahemik taasiseseisvumispäeva ja jõulupühade vahel, kus nelja kuu jooksul pole meie kalendris ühtegi riigi- või rahvuspüha. Võttes arvesse, et ilmad lähevad sel ajal aina külmemaks ja päevad aina pimedamaks, oleks sinna püha sisseviimine igati kohane ja mõistlik."

Mis püha see olla võiks, on juba pikema diskussiooni teema, lisas Belobrovtsev.

Sotsiaaldemokraadid on algatanud mitu korda eelnõu, mille eesmärgiks oli nädalavahetusele langeva riigipüha eest lisapuhkepäeva andmine – loogiliselt võiks selleks olla pühale järgnev esmaspäev. "Kahjuks koalitsioonivalitsus korduvalt ei toetanud seda ettepanekut, kuigi mõnel aastal võib praegu kehtiv olukord inimestelt ära võtta kohe mitu puhkepäeva: näiteks langesid eelmisel aastal koguni viis püha nädalavahetusele."

Sotsiaaldemokraatide arvates oleks sellises olukorras lisapuhkepäeva kehtestamine väga kohane, kuna inimesed saaksid rohkem aega veeta oma perega ja tegeleda spordiga. "See kindlasti vähendaks stressi ja mõjuks positiivselt rahva tervisele. Samas lisaks selline lähenemine tähtsust rahva- ja riigipühadele rahva silmis, teeks neid lähedasemaks ja arusaadavamaks."