"Kui sotsiaaldemokraadid pöördusid läinud sügisel kõigi vene keelt emakeelena kõnelevate Eesti inimeste poole ettepanekuga teha koostööd, siis meie eesmärgiks oli kaasata aktiivseid venelasi ja venekeelseid inimesi senisest märksa enam nii Eesti ühiskondlikku ja poliitilisse ellu kui erakonna tegevusse," lausus Saar Delfile. "Vene Erakond oli üks esimestest, kes sellele pöördumisele vastas. Nägime, et Eesti on nii väike, et vaid kõiki "mängu" võttes saame olla ühiskonnana edukad ka pikemas perspektiivis. Ühiskonnas oli ja on tunda selget ootust suurema tasakaalu ja sidususe järele."

Saare sõnul on sotsid täna arvamusküsitluste järgi Eesti populaarseim erakond, lisaks on viimastel kuudel kasvanud venekeelsete inimeste toetus neile.

"Vägagi võimalik, et just VEE ühinemine sotsidega oli see oluline signaal ja tõuge, mis aitas meil tõusta juhtivaks erakonnaks," ütles Saar. "Avalikkus mõistis, et sotsid tahavad ja suudavad sügavuti tegelda harmoonilisema ühiskonna loomisega. Samas näitasime, et me ei kohku tagasi ka esmapilgul ehk ebapopulaarsete ja riskantsete initsiatiivide ees, kui peame neid sisuliselt vajalikeks Eesti riigile ja rahvale."

Peasekretäri sõnul ei ole sotsidest keegi lahkunud pärast liitumist VEEga. "SDE üldkogul 2012. aasta veebruaris hääletas ühinemise vastu ainult neli ligi 400st delegaadist, mis selgelt näitab erakonna sees valitsevat väga positiivset suhtumist," lisas ta.