Endine aselinnapea Sofja Homjakova ei ole alates 3. veebruarist enam SA Narva Linna Arendus juhatuse liige, kirjutab Põhjarannik.

Kirjavahetust pidas riigikogu liige Jevgeni Ossinovski. Selle kohta on ta isegi märkinud, et “Narva võimud tegelevad juriidilise ekvilibristikaga”.

“Teeb rõõmu, et kohus viis Narva võimude tegevuse seadusandlusega vastavusse ning tagandas Sofja Homjakova ametist, kus tal ei olnud õigust töötada,” kommenteeris Ossinovski, tuletades meelde, et 2011. aastal mõisteti abilinnapea süüdi. “Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi ei või munitsipaalettevõtete juhatusse kinnitada isikut, keda on karistatud ametialase kuriteo eest. Kahju, et õigluse jaluleseadmiseks pidime kohtusse minema, kuigi probleemi võinuks lihtsalt lahendada nii Narva linnapea kui Ida-Viru maavanem, kuid paraku asusid nad ringkaitsesse.”

Põhjarannik on varem kirjutanud, et Narva abilinnapea Homjakova, nagu tegi pärast kindlaks ka uurimine, avaldas 2008. aastal oma alluvale survet ning see muutis üht väärteomenetluse protokolli: linn karistas üht firmat ehitusnõuete rikkumise pärast. Lõpptulemusena oli firma trahv poole väiksem. Homjakovat karistas kohus selle kuriteo eest 797,62 euro suuruse rahalise karistusega ning mõistis talt välja ka 432 eurot kriminaalmenetluse kulusid. Abilinnapea ametikohalt tuli tal lahkuda.

Homjakova ise aga, kelleta Narva Linna Arenduse juhatus üldse ilma liikmeteta jäi, teatas Põhjarannikule, et esitas juristide abiga edasikaebuse.