Linnavolikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul lubas abilinnapea Arvo Sarapuu novembri alguses volikogus linnakodanike poolt algatatud lasteaedade rahastamise suurendamist käsitleva otsuse eelnõu arutelul, et linna 2012. aasta eelarvekavas tõuseb lasteaedade remondiraha enam kui 7 miljoni euroni, kusjuures välisrahastuse osa sellest summast saab olema kaduvväike.

"Eile saime siis teada, et linnavalitsus on lapsevanemaid sisuliselt petnud. Olemasolevate lasteaedade remondiks ja uute ehituseks on eelarvekavas vad 4,8 miljonit eurot. Sellest linna oma panus ainult 1,8 miljonit eurot. Ülejäänud raha loodetakse leida erakapitali kaasates," rääkis Juske.

"Kindlasti on positiivne remondiraha suurenemine võrreldes tänavuse peaaegu et olematu summaga, kuid lasteaedade õpikeskkonna kvalitatiivne tõstmine eeldab oluliselt suuremat investeeringut. Kui Tallinna Televisioonile ka uuel aastal mõeldud 2,4 miljonit eurot suunata lasteaedadele, saaks kokku üle seitsme miljoni euro ja linnavalitsus ei peaks oma sõnu sööma," sõnas Juske.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitab vastupidiselt linnavolikogu sotsiaaldemokraatide hinnangule ja täna Delfis avaldatule, et vastavalt eile linnavolikokku saadetud linnaeelarve eelnõule suurenevad tuleval aastal alusharidusele kavandatud tegevuskulud ja investeeringud. Ning seda lausa üle 7 miljoni euro võrra, võrreldes 2011. aasta kinnitatud eelarvega.

"Nii nagu ma volikogus esinedes lubasin, tõusevad sel aastal lasteaedadele tehtavad eraldised üle 7 miljoni euro, nii ka on," lausus Sarapuu. "Eelarve eelnõu järgi avab linn tuleval aastal näiteks 16 uut lasteaiarühma ning terviklikult renoveeritakse kaks lasteaeda."