Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Randel Länts ütles Delfile, et algselt oli kavas kampaaniale kulutada 2,5 miljonit, aga rasked ajad tegid plaanis korretuuri.

"Reaalsus oli selline, et kulusid tuli kokku tõmmata," ütles Länts ja lisas, et ka kokku kogutud rahaga tuleb kokkuhoidlikult ümber käia.

"Leidsime, et see on piisav meie eesmärkide saavutamiseks, ja nii see ka oli. Kui oleksime kulutanud kaks või kolm korda rohkem, oleks tulemus kohtade arvu mõttes olnud sama."

Länts möönis, et osa sellest rahast ollakse ikka veel võlgu - osa kampaaniaarveid on tasumata. "Maksmata on nad sellepärast, et meil pole selleks raha olnud - sellepärast tavaliselt ju jäävad arved maksmata," tunnistas Länts.

"Meil on nende ettevõtetega kokkulepped ja järgmise kampaania alguseks loodame kõik need asjad ära klaarida."

1,72 miljonit krooni valimiskampaania kuludest läks meediakajastustele ja trükimaterjalidele, ülejäänu kulus konsultatsioonideks, ruumide rendiks ja muuks selliseks.

Sotsiaaldemokraadid said europarlamenti ühe koha, Reform samuti ühe (kampaaniale kulus umbes 5 miljonit) ja Keskerakond kaks (kampaaniakulud jäid alla 10 miljonid. Seega oli sotside parlamendikoht nende erakondade omadest poole odavam.

Keskerakond kulutas peasekretär Priit Toobali sõnul eurovalimiste kampaaniale umbes 10 miljonit krooni.Isamaa ja Res Publica Liidu kulutused valimistele ei ole veel teada, kirjutavad ERR uudised.