"Näiteks võib tuua Eesti Rahvusringhäälingu arengukava 2009–2012 sätte, mis ütleb, et "ETV 2 loomisel tõstetakse venekeelsete originaal- ja infosaadete mahtu ning suurendatakse eestikeelse programmi subtiitrimisega vene keeles 30 jälgitavate saadete mahtu". Paraku on näha, et seda juhtunud ei ole ja venekeelsed saated on esimene asi mille arvelt hakatakse tavaliselt ERR-i eelarvet kärpima," on Allik nördinud.

Saadiku sõnul oleme taas olukorras, kus ERR-i telekanalitel polevat raha muuks, kui vaid venekeelsete uudiste edastamiseks ja mõnede publitsistikasaadete subtitreerimiseks.

"Oleme arvamusel, et ERR-is peab tegutsema iseseisev venekeelsete saadete toimetus, kes toodaks nii Raadio 4 saateid kui ka venekeelseid teleuudiseid ja täiendaks internetiportaali ning oleks suuteline tootma ka venekeelseid publitsistika-, kultuuri- ja elusaateid televisioonis. Ühtlasi võiks selline toimetus osutada abi ka mitte-eesti rahvusest esinejate leidmiseks eestikeelsete ühiskondlik-poliitiliste saadete tarvis," rääkis Allik.