Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on uskumatu, et olukorras, kus lasteaiad kiratsevad ja toetus erahuvikoolidele on jätkuvalt nullis, soovib linnavalitsus tõsta Tallinna TV eelarvet veel tervelt 1,15 miljoni euro võrra.

"Linnavalitsus venitas lisaeelarve esitamisega, tulles Tallinna TV kulude hullumeelselt kasvu taotleva eelnõuga välja alles valimiste järgsel kolmapäeval," meenutas Juske.

Tema sõnul kartis Keskerakond rahva meelepaha ja see kartus oli igati põhjendatud, sest nii lasteaednikud kui lapsevanemad ootavad linnalt hariduskuludeks lisaraha eraldamist.

"Praegusel linnavõimul on aga teised prioriteedid," ütles Juske.

Sotsid esitavad lisaeelarve eelnõusse muudatusettepanekud, mis suurendaksid lasteaedade tegevuskulusid 639 386 euro ja lasteaedade remondifondi 191 816 euro võrra, linnapoolse toetuse taastamiseks erahuvikoolidele eraldadaks aga 319 693 eurot.

Kõnealuste ettepanekute katteallikaks on Tallinna TV eelarverida.

"Tänaseks on juba tuhanded tallinlased nõudnud sotsiaalvõrgustikes Tallinna TVle suunatava raha eraldamist lasteaedadele," märkis Juske. "Loodetavasti leidub siiski ka Keskerakonna terve mõistusega inimesi, kes samamoodi mõtlevad."

Hetkel kehtivas linnaeelarves on Tallinna TVle juba eraldatud 766 940 eurot.

Lisaeelarve peab läbima linnavolikogus kolm lugemist, neist esimene on kavas 24. märtsil.