Liivat uskus, et mõlemad leiavad Tallinna linnasüsteemis endale peatselt võimetekohase ameti, kuigi täpse ametikoha üle ta spekuleerida ei tahtnud.

Linnatöötajad ei saa linnavolikogusse kuuluda, mistõttu sinna tööle minnes peaksid Belobrovtsev ja Laats loobuma kohtadest volikogus ja nende asendusliikmed oleksid jällegi sotsiaaldemokraadid. Samas Keskerakonna ülekaalu Tallinna linnavolikogus ei mõjuta ei Belobrovtsevi ja Laatsi lahkumine Keskerakonda ega ka hilisem võimalik lahkumine volikogust, sest Keskerakonna ülekaal oli ka enne seda piisav, et oma soove ellu viia.

Milleks on siis Keskerakonnal vaja Belobvotsevit ja Laatsi, kui nende tööle võtmine tähendab nende lahkumist linnavolikogust. "Keskerakonna pink Tallinna juhtimisel on jäänud üsna lühikeseks, nad on talentide puuduses valmis tegema arvestatavaid pakkumisi kellele iganes, laskmata end ilmavaatest heidutada," arvas Liivat.

Vakra ütles, et peale valimisi on alati inimesi, kes on valimistulemusega rahulolematud, süüdistavad selles teisi ja otsivad võimalust minna teise erakonda. Nii Belobrovtsevil kui Laatsil oli tema sõnul põhjust olla oma valimistulemuses pettunud.

Vakra lisas, et kui vaadata uudiseid sellest, et Belobrovtsevile on pakutud Kristiine linnaosavanema kohta, siis on see puhas lehmakauplemine Nõmme turul.

Liivati sõnul on siinjuures oluline ära märkida, et Belobrovtsev oli pikalt sotside üks kõige kõrgema palgaga kontoritöötajaid. SDE kommunikatsioonispetsialist Raigo Jahu sõnul kehtis Belobrovtsevi tööleping riigikogu eelmise koosseisu lõpuni, nagu kõigil riigikogu fraktsiooni töötajatel. Riigikogu uus SDE fraktsioon enam Belobrovtsevit tööle ei võtnud.

Nii Liivat kui Vakra ütlesid, et üllatusena meeste poolevahetus neile ei tulnud, sest kuulujutud sellest olid nendeni jõudnud juba varem ja seda oli näha ka mõlema mehe käitumisest.

Vakra märkis, et kui olid viimased linnapea Edgar Savisaare umbusaldusavaldused seoses riigikontrolli auditiga 337 000 euro maksumaksja raha kulutamisega valimispropagandaks ja Linnamäe Vene Lütseumi laste ühispildistamisega Nõukogude Liidu sümboolika taustal, siis Laats ja Belobrovtsev Savisaare vastu ei hääletanud.