"Kallid kaasmaalased. Nagu te võib olla teate siis 5. okt (pühapäev) kavatsevad kooselu seaduse vastased Toompeal protestima hakata. Protestime ka! Aga rahumeelselt," seisab Facebookis levivas üleskutses.

"Idee on selles, et teeme sildid, mis sisaldavad positiivseid sõnumeid ning lähme Toompeale kohale ja oleme rahumeelsed. Ei kisa ja ei karju, vaid oleme oma siltidega seal ning näitame, et meie ei poe kivi alla peitu, kui on vaja kaitsta homoseksuaale," lisatakse teates.

Facebooki leheküljel "Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset" teatakse aga, et aitäh-lehe tegijad ei osale ega korralda ka ise ühtegi kogunemist ja ei soovita ka oma lehe jälgijatel minna.

"Meie lähtume isikuvabadusi ja inimõigusi austavatest väärtustest ning oleme otsustanud, et hoiame vastaspoolele omasest retoorikast ja meetoditest eemale ning jagame selle asemel teie kõigiga inimlikke lugusid ja teadusuuringutel põhinevaid uudiseid. Aitäh, et olemas olete ja aitäh, et meie lugusid jagate, laigite ning sõnagi sekka ütlete," kirjutatakse lehel.

"Kui siiski leidub gruppe, kes on otsustanud Toompeale minna, et näidata oma toetust seadusele, siis tasub meeles pidada, et kohal on meedia, kes võib üksi või väikestes gruppides kohalolijaid pidada meeleavaldusel osalejateks. Kutsume kõiki sealolijaid üles rahumeelsele ja mitteagressiivsele käitumisele. Pühapäev on aeg olla koos perega ja puhata, loodetavasti just selline saabuv pühapäev ka enamiku jaoks saabki olema."

Pühapäeval, 5. oktoobril kell 12 toimub Toompeal riigikogu ees “Meeleavaldus perekonna ja demokraatia kaitseks”, et protesteerida kooseluseaduse läbisurumise püüdluste vastu. Meeleavalduse korraldajaks on SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK).