Oluline on välja selgitada, kelle tegemata tööga on tegemist, et MMSi kogukond niivõrd kaua tegutseda ja selle tagajärjel on vähemalt paarikümnele lapsele mürki sisse joodetud.

"Selge on ka see, et kui keegi on kellelegi mürki sisse jootnud, ei ole see lihtsalt jututuba," ütles sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk Delfile, ja lisas, et komisjoni järgmiseks sammuks on kokku saada kõigi osapooltega, et teema põhjalikumalt läbi arutada ning välja selgitada, kelle tegemata töö tõttu on saanud kogukond niivõrd kaua tegutseda ning miks teema varasemalt üles ei kerkinud. "Terviseamet, tarbijakaitseamet, ministeerium, politsei..." loetles Kokk mõned näited.

"Kuidas on üldse võimalik, et haritud inimesed joodavad oma lastele mürki sisse. Tänasel internetiajastul on väga lihtne vaadata toote ohutuskaarti ja näha, et see aine on tervisele väga ohtlik," tõi Kokk paar näidet sotsiaalkomisjoni liikmete arutelust ega varjanud liikmete nördimust.

Teisalt ei mõisteta, miks inimesed, kes teadsid taolisest tegevusest, ei pöördunud politsei poole. "Nagu üks komisjoni liige ütles: kõigil inimestel on õigus ise endaga teha seda, mida ta tahab, aga kellegi teisele sisse joota mürki on kriminaalne."

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et mitu meditsiini ja tervishoiutöötajat on kuude kaupa kogukonna liikmetena laste mürgitamist pealt vaadanud.

Kokk tõi välja, et oluline on välja selgitada, kes on midagi oma töös tegemata jätnud. Samuti on oluline, et inimesed teaksid, kuhu pöörduda, kui nähakse taolist kahtlast tegevust. "Miks see informatsioon õigete instantsideni ei jõudnud, tuleb arutada ja miks ei reageeritud kiiresti ja koheselt. See protsess on toimunud juba pikemalt. Aga täna öelda, kuhu me jõuame esmaspäeval, oleks liiga etteruttav."

Facebooki MMS-i kogukond on saanud ilma avalikkuse tähelepanuta tegutseda juba pikemat aega ning grupi jälgib üle 3200 inimese. Kogukonna tegevus tuli avalikkuse ette pärast möödunud nädalal Eesti Päevalehes avaldatud lugu ning nii võttis riigikogu sotsiaalkomisjon selle teema tänasel koosolekul erakorralise punktina arutelusse.