Võrreldes 2017. aastaga suureneb uuel aastal teenuse üldrahastus 30 protsendi võrra ning rahastus suureneb kõikides maakondades. Naiste tugikeskuste teenust korraldava sotsiaalkindlustusameti ohvriabi juhi Jako Salla sõnul on naiste tugikeskuste teenuse puhul tegu riigile väga tähtsa teenusega. „Seda väljendab ka rahastuse hüppeline kasv,“ rääkis ta.

Lisaks teenuse rahastuse suurenemisele on seekord pikem ka lepingu periood seekord – kolm aastat, kaheaastase pikendamise võimalusega. Salla sõnul võimaldab pikem periood tagada stabiilsema koostöö ja võimaldab ka teenusepakkujal saavutada kogukonnas usaldus.

Naiste tugikeskuse teenuse uue hanke raames otsitakse teenuse pakkujaid kõikidesse maakondadesse teenuse osutamiseks alates 2019. aastaks. Teenuse kättesaadavuse parandamiseks otsitakse Harjumaale ning Ida-Virumaale senise ühe teenusepakkuja asemel kahte teenusepakkujat. Nende maakondade kaheks jagamisel on lähtutud lähisuhte vägivalla juhtumitest ja elanike arvust, et teenus oleks paremini kättesaadavam ja pakuks individuaalsemat lähenemist.

„Seekord on ka teenuse hind fikseeritud ning pakkumuste tegemisel hinnaga võistlemise aspekti enam ei ole. Hindame eelkõige kompetentsi ja pakutavate teenuste sisu aga ka riskide hindamist, st kas pakkujad on teenuse osutamise erinevad aspektid läbi mõelnud ja oskavad neid maandada,“ lisas ohvriabi juht.

Riigihanke kuulutas välja Riigi Tugiteenuste Keskus ning pakkumiste esitamise tähtaeg on 8. oktoober. Riigihanke tingimused ja alusdokumendid leiab e-riigihangete keskkonnast riigihanked.riik.ee/register.