Sotsiaaldemokraatide kommunikatsioonijuht Silver Meikar ütles, et erakonna sees on pinged maas ja mitmed küsimused saanud vastuse. "Jevgeni kiri oli vastuseks Sveni eilsele kirjale. Tegemist ei ole Sveni ja Jevgeni vahelise konfliktiga ning küsimus ei ole ka Karelis ega Indrekus. Tean, et mõlema erakonna esimehe kandidaatide põhimeeskonnad on huvitatud sellest, et jätkuks sisuline ja avatud debatt, kuid kahjuks leidub ka mõni pettunud erakonna liige, kelle ainus eesmärk on konflikti tekitada. Selleks levitavad nad kuulujutte, saadavad spinni ja edastasid ka Jevgeni kirja."

Avaldame kaitseminister Sven Mikseri kirja, millest tuline kirjavahetus alguse sai, Jevgeni Ossinovski täpsustuse ja Indrek Saare reaktsiooni muutmata kujul.

Sveni kiri

Head sõbrad,

ma tänan Jevgenit laupäevase debati eest Tartus toimunud volikogul. See oli suurepärane näide demokraatliku, elava erakonna toimivast sisedemokraatiast. Nõustun kõigiga, kes leidsid, et just sellist arutelu vajame me tulevikus veelgi rohkem.

Kahjuks näen ma taustal tõusmas ka teistsugust mustrit. Selle näideteks on Eesti Ekspressis avaldatud "põlissotside" kurtmine tuppa tunginud sõnnikulehaliste kummikutega maakate üle, Randel Läntsi blogipostitus, milles avalikult halvustati Karelit, Mihkel Raua heietus munadega ja munadeta meestest ja Siim Tuisu Facebookis ja nihilist.fm-is avaldatud mind mõnitav karikatuur.

Võib-olla on tegu noorte kolleegide arusaamaga sellest, milline võiks tulevikus olla erakonna sisedemokraatia ja sisekommunikatsioon. Mina sellist sisekommunikatsiooni näha ei tahaks. Võib ka olla, et selle kampaania eesmärgiks on provotseerida mind või minu toetajaid samal tasemel vastama. Seda ma ei kavatse teha.

Lõhkuda on lihtne, ehitada raske. Kutsun meid kõiki hoidma väärikat stiili ja pidama meeles, et ka pärast 30. maid tuleb edasi minna ja üksteisele otsa vaadata.

Sven
Tallinnas, 25. mail 2015

Ossinovski täpsustus

Sõbrad!

Minu kirja mõte oli vaid juhtida tähelepanu asjaolule, et mitmed erakonnaliikmed on tõlgendanud kontaktivõtmisi kui ähvardusi või äraostmiskatseid. Tähelepanelikult lugedes näete, et ma ei ole kedagi nendes tegudes süüdistanud. Vastupidi, loodan, et inimesi on valesti mõistetud. Mõistagi räägitakse enne üldkogu paljude inimestega, mis on hea. Ent peaksime pingutama, et sellest suhtlusest ei loetaks välja valesid, ka erakonda nõrgendavaid signaale.

Heade soovidega
Jevgeni

Saare reaktsioon 

Erakonna praegune peasekretär Indrek Saar vastas Ossinovski kirjale, et tegemist on kuulujutuga.

Sõbrad,

Ja ongi käes see hetk, kus me levitame erakonnakaaslaste kohta kuulujutte ja pooltõdesid, sest eesmärk pühitseb abinõu. Palun peatume, kuni veel saame!

Kurbusega, aga siiski inimeste eest!

Jevgeni Ossinovski vastas Sven Mikseri esimesele kirjale viidates kuuldustele, et tänane peasekretär ähvardab erineval viisil neid liikmeid, kes on otsustanud toetada erakonna esimehe valimistel Ossinovskit ja lisas, et ka Mikseri uue peasekretäri kandidaadi poolsed katsed saada endale toetajaid, lubades neile võidu puhul parteilisi töökohti, ei ole ausad.

Märkuseks: Praegune sotside peasekretär on Indrek Saar ja kui Sven Mikser peaks esimeheks saama, oleks tulevane peasekretär Karel Rüütli.