Kõik sai alguse sellest, et ajakirjanik Mart Pukk kirjeldas täna hommikul Facebookis ühte vahejuhtumit ühistranspordis ühe venekeelse naisterahvaga. Seda postitust kommenteeris ka eelmine rahandusminister Jürgen Ligi, kes kirjutas "Ära sa sisserändajat küll puutu!"

Nimelt kaotas Ligi hiljuti oma töö rahandusministrina, sest oli ühes Facebooki postituses nimetanud haridusminister Jevgeni Ossinovskit "sisserändaja pojaks" ja leidis, et seetõttu peaks Ossinovski olema nõukogude okupatsiooni mõjusid hinnates väga ettevaatlik. Sellele järgnes skandaal, Ossinovski erakonnakaaslased survestasid Reformierakonda Ligist loobuma ja Ligi astuski tagasi.

Ligi skandaalile järgnevalt astus eestlasest ema ja venelasest isa poeg Hvostov Sotsiaaldemokraatlikku erakonda ja hakkas sisserändaja poja nime all aktiivselt kampaaniat tegema. See, et Ligi julges veel sisserändajate kohta sõna võtta, Hvostovile ei meeldinud.

"Jürgen Ligi, kas te OLETE lolliks läinud, et te siin selles vestluses osalete?! Mingi kuradi bõtavuhha arutamisel. Tule jummmal appi!!!" kommenteeris Hvostov Ligi postitust.

Ligi tegi selline olukord nõutuks. "Mul jälle hvostovuhha järel, isegi siin. Aga mida oskakski saba üksi?" kommenteeris Ligi.

"Ligi, te ei saa aru, mida te teete. Te olete erakonna aseesimees. Te peate teatud asju kas ignoreerima või neid mitte märkama. Teil mõni nõunik ka on olemas? Te ei kuula teda?," vastas Hvostov.

Kuna Puki postituse kommenteerijad leidsid Hvostovi pahameelest hoolimata, et Ligil on õigus antud teemal sõna võtta ja ta ei ületanud mingeid lubatu ja lubamatu vahelisi piire, jätkas Hvostov teemat juba oma Facebooki lehel.

"JÜRGEN LIGI ON ÄRA PÖÖRANUD!
Minge kõik kohe Mart Puki kodukale ja lugege, mis seal toimub. Pukk
kirjeldab kohtumist mingi segase vanamutiga. Vene keeles nimetatakse
seda "bõtavuhhaks" ehk olmetüliks.
Ja korraga me avastame, et seda kommenteerib Reformierakonna
aseesimees Jürgen Ligi isiklikult. See oleks umbes sama, kui mina
räägiks loo, kuidas keegi homo tegi mulle bussis lähenemiskatseid ja
seda hakkaks kommenteerima IRL-i aseesimees Ergma, Aaviksoo või Parts.
Kuhu me jõudnud oleme?!
" kirjutas Hvostov.

Ka Hvostovi Facebooki seinal leidsid inimesed, et Ligi ei öelnud midagi kohatut ja ta võib sõna võtta küll. Hvostov oli inimeste mõistmatust nähes jõuetu. "Keegi seda pilti veidi laiemalt ka näeb? Seoses Ida-Ukraina värgiga?"

Inimesed ei tahtnud ikka laiemat pilti näha, mistõttu Hvostov kirjutas: "Props selles, et kas see kivisõda võib kasvada reaalseks tulevahetuseks. Kui kasvab, siis kes viib naha turule? Ligi ei vii ju. Ta on kaitseväeteenistuse suhtes avalikult põlgust avaldanud. Mina lähen, eks ole? Reservohvitserina sõdima selle kuradi kammajaa pärast, mida siin aetakse juba jumal teab kui kaua."

Natuke hiljem seletas ta natuke lähemalt, mida ta mõtles. "Muidugi on venelased ohtlikud. Keegi vene poliitikutest seda ei ütle. Mina ütlen, sest mul pole poliitkorrektsuse taaka kaelas. Te mängite tulega, sõbrad."

Hvostov selgitas natuke aega hiljem ka oma blogis, et kaitseväe reservrühmaülemana on tema probleemiks, et eestlaste tõrjuva suhtumise tõttu ei ole vene rahvusest reservväelased sõja olukorras Eesti riigile ustavad ja nende peale ei saa võimalikus sõjas Venemaaga loota.