"Meie jaoks on välistatud koostöö äärmuslastega, kes Eesti riigi iseseisvust ja demokraatlikke põhimõtteid ei austa," lausus Sven Mikser.

"Mul on hea meel, et ka Vene Erakonna esindajad leidsid, et erakonna riigikogu valimiste nimekirja avamine kõigile kandideerida soovijatele, sõltumata nende maailmavaatest ja tegutsemismaneeridest oli viga, mis kahjustas Vene Erakonna mainet ja valimistulemust, kuna Dimitri Klenski ja tema mõttekaaslaste äärmuslikud ja Vene Erakonna programmi ning väärtustega vastuolus olevad avaldused peletasid kahtlemata eemale valijaid, kes muidu Vene Erakonna põhimõtteid toetavad," rääkis Mikser.

Mikseri sõnul kinnitasid Vene Erakonna esindajad, et Dimitri Klenski ei ole nende erakonna liige ja tema avaldused ei esinda mingil moel Vene Erakonna vaateid.

Kohtumisest kokkuvõtet tehes sõnas Mikser, et maailmavaatelisi kokkupuutepunkte ja ühisosa programmilistes seisukohtades on kahel erakonnal piisavalt jätkamaks läbirääkimisi koostöö üle.

Mõlema erakonna esindajad otsustasid võtta järgmise nädala alguseni aega erakonna liikmetelt tagasiside saamiseks, et seejärel otsustada millises vormis koostööd alustatakse.